Fredrik fyller år. Ett år närmare döden, that is <3

Lista på saker som jag gör nu, precis i detta ögonblick (inte en mycket intressant lista)
· Lyssnar på ett ganska fett gitarrriff (3 "R"?)
· Andas in
· Stavar till stavar till stavar till stavar till stavar till stavar...

Hur betecknar men en Smartphone?
En smartphone är som en telefon (en manick som gör det möjligt att prata med någon som är en himla massa meter ifrån dej. MÅNGA.) fast, den är smart, istället. Men, iochmed att man var tvungna att packa in så mycket smarthet på en så liten yta som en smartphone faktiskt är, var man tvungna att offra någonting. I detta fallet var det "tele" som fick bita i den stora teflonpannan för smartet. Och, som alla latindoktorander vet så står tele för fjärr. Det är alltså omöjligt för en smartphone att nå samma räckvidd på samtalet en telefon. Istället, för att höras med follk som bor på avstånd av en "fjärr" behöver man istället utrusta sej med ett par rejäla lungor.
Men, självklart finns det, trots denna stora nackdel för rökare, en anledning till att folk kliver in på Phonehouse, slår knytnäven i bordet och fullkomligt kräver en smartphone.
Smartphonen har ju nämligen smart. Och lite annat, diverse lull-lull.
Smartheten är ett oerhört komplicerat litet teknologiskt underverk, och för er som varken har en utbildning i teknofysik från MARS, eller ett gäng vetenskapskvinnor (Jodå, jag bytte ut de gamla männen, nästan alla) i långa, vita labrockar (men inte mycket annat. Rawr), finns det nästan inte ens en teoretisk chans för att förstå det hela helt.
Kort, och mycket, mycket enkelt sagt, har man skapat ett program som "tänker", och det har man komprimerat in i ett microchip, som senare micras i microvågsugn, så den blir krispig. Sådana matar man en vanlig telefon med, och vips, så har du förvandlat din telefon till en smartphone.
Typ sådär, men i nanoformat, under tidspress på flera g. Med ögonbindel och lock för öronen.
Men, iallafall, vad är det som lockar köparna?
LISTAN
+ Den är en nästintill fantastiskt effektiv vardagspenisförlänare.
+ Den har ett jätteroligt spel, där man slungar iväg olika fåglar i en slangbella (man hade ju kunnat tänka sej att fåglar kunde flyga kontrollerat, men zoologiska fakta konstaterar; nej) för att träffa grisar på krigsstigen (Sen när var fåglar och grisar blodiga fiender? Zoologiska fakta konstaterar; sen alltid)
+ Den kan räkna ut derivatorer för funktioner med tre olika variabler.
+ Den har en musikspelare,
+ Den har en -fon.
- Den är dyr (Om du inte äger ett miljonföretag, förstås)
- Många har touchscreen, och du är som mej, och har öron som lever sitt egna lilla liv, kommer de med stor sannolikhet att hitta sätt att smartphone till en död smartphone.

Nu pallar jag inte mer.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0