I väntan på pizza med typ allt.

Grabben Jakob sitter och skriver ett inlägg, som det ska vara.

Jag har hängt på landet. Mycket.
Blivit solbränd och sådär krispigt gyllenbrun som en vällagad kyckling ska vara. Snyltat snålskjuss från grannens båt och vattenscooter.
Hamnat i sjönöd MITT i farleden i Mälaren och nästan blivit påkörd av två (2) båtar, och nästan blivit biten av en bitsk jävla knölsvan. Knölsvanar har fått sitt namn eftersom de är riktiga KNÖLAR.


Bald Eagle of death

Chabba, chubba ni alla tre som läser detta (och Tiemo), det är rätt odrägligt väder ute, och jag har gjort andra saker än att skriva här. Jag menar, att skriva överthuvudtaget när det är lov är grovt överskattat, så ni får förlåta mej för att skriva på en högst oregelbunden basis.

Döden är rätt kass

Så, eh, ja.
Jag har sett Harry Potter. Den sista. Det som stör mej nu är att jag nu inte har någonstans att vända mej när jag behöver min dagliga dos av Hermione (ni som varit med ett tag vet att Emma Watson platsar högt uppe på in topplista på skådespelerskor).

U be trollin'?

VECKANS (möjligtvis även månadens) FRÅGA:
Tycker du om Hästar?
OM jag tycker om hästar? JAG ÄLSKAR HÄSTAR, passionerat. Inte på ett erotiskt sätt, det är bara äckligt, men jag tycker att hästar kan vara de mest majestätiska varelser som gud skapat. De är bra till allt. Missat bussen, ta en häst. Hungrig, ta en häst, behöver du gräva ner något men saknar spade, använd ett hästkranie.
Jag har ett så stort intresse för hästar att jag i fyra år skrev en doktoravhandling inom Ekohistoria om just Hästens inflytande inom jorbruket på den franska landsbygden under den franska revolutionen, som hette Hästens inflytande inom jordbruket på den franska landsbygden under den franska revolutionen.
Den bevisade, med konkreta exempel att om inte hästar hade funnits hade det franska jordbruket utanför urbana samlingsplatser under den franska revolutionen sett HELT annorlunda ut. De fattiga och mycket tempramentsfulla, liberala franska medborgarna hade fått använda altenativ dragningskraft för kärrorna, som kor, älgar, få, eller höns. Väldigt många höns. Men nu känner jag att vi har fastnat lite i fel tankegångar, och spårat ut lite, så vi återgår till agendan.
Ja, jag tycker om hästar. Men vissa hästar tycker jag bättre om än andra. Jag tycker om hästar som är stora och har horn, ja, gärna två tillochmed, för jag har alltid tyckt att man aldrig kan ha för många horn (hade narvalarna haft fler än ett magiskt horn var hade livet varit bra mycket bättre för dem).
Och så ska denna lilla stora häst ha en skön personlighet, den ska vara en rakt igenom all good-guy, som hjälper mej med läxorna, och plockar upp min cowboyhatt när jag tappat den med sin mun och sätter den varsamt på min hjässa. En kompis, helt enkelt. En god kamrat.
Och här har vi en bild på en häst, passande nog;
horsey
Lägg märke till 1) hållningen och 2) pälsen.

(Hemlis; egentligen har jag aldrig suttit på en häst och har svårt att se varför de ska vara så fruktansvärt speciella. De är höst ordinära däggdjur. Näbbdjur, där djävlar pratar vi speciellt. Ja, jösses)

Arrgh?

Så, eh, ja. Sista veckan på mitt sommarjobb, och Jakob taggar lov, på riktigt.
Kul fakta; Jag jobbar med Kiera Knightley även känd som Will "Orlando Bloom" Stövelsnöres ragg, sexobjekt, nupp-ee, tjej, haff, GF osv i Piratfilmerna ett till tre.
Eller, hon ser mest bara ut så.
"Harr Harr, Oh, shut up and kiss me, you silly pirate!"

Vad kan man göra med arkivmappspärmar, egentligen?
På mitt jobb har jag fått mycket, mycket kunskap inom pappersarbetet och dess funktion inom arkitekturen. I tre veckor har jag försökt få mina kollegor med på att bygga en romersk båge över dörren till matsalen samt ett fort omkring kylskåpet i köket därintill.
De har med mycket skeptiska och kritiska blickar sagt Nej och eftersom de ger mej betalt lyssnar jag på dem, därav blev aldrig resten av diskussionen av; om vi skulle ha en vallgrav runt fortet, eller om vi, förutsatt att det fanns tillräckligt med material att bygga med, skulle bygga ett vattenledningssystem av akvedukter med kolyresatt vatten. Skule det krävas bygglov av staten, eller var det bara att tuta och köra.
Hade jag fått fria tyglar hade jag absolut skapat arkitektur så praktfull att den får Jugend- och Gotstilen att framstå som något så banalt enkelt som bäbisklossar med bokstäver. Tjabba, liksom.
Tänk er detta; gjort i endast sjukhusjournaler. Tyfft.

Also, Fredrik överlevde i år också, that crazy old fart.

RSS 2.0